Stimulare polisenzoriala in Camera stimulare polisenzoriala

Report abuse Categorie: Servicii
Subcategorie: Diverse

Cere oferta pret

Camera de stimulare polisenzoriala Pentru mai multe detalii va rugam sa solicitati catalogul SNOEZELEN cu toate elementele necesare dotarii unei camere de stimulare senzoriala Camera de stimulare multisenzoriala/polisenzoriala este un mediu in care activitatile stimulative si experientele sunt utilizate pentru a creste constienta si comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorari severe senzoriale sau probleme neurologice.

Camera de stimulare polisenzoriala

Pentru mai multe detalii va rugam sa solicitati catalogul SNOEZELEN cu toate elementele necesare dotarii unei camere de stimulare senzoriala

Camera de stimulare multisenzoriala/polisenzoriala este un mediu in care activitatile stimulative si experientele sunt utilizate pentru a creste constienta si comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorari severe senzoriale sau probleme neurologice. Camera multisenzoriala stimuleaza abilitatile cum ar fi dezvoltarea senzoriala (auz, vaz, gust, miros si atingere), coordonarea ocul-motorie, cauza-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului si relaxarea.
In anii 1970 cele mai multe dintre serviciile pentru persoanele cu dizabilitati erau concentrate pe utilizarea terapiei ocupationale. Totusi aceste servicii nu erau intotdeauna disponibile si deseori bolnavii din spital sau centre de zi erau lasati sa stea in scaune sau in pat fara nici o activitate distractiva sau recreativa. Curand dupa aceea aa‚¬Å“joaca usoara' a fost introdusa fiind create medii speciale pentru persoanele cu dizabilitati profunde. Aceste camere au fost realizate in centrele de zi din interiorul spitalului si in spatiile de recreere. In timp ce lucra intr-un astfel de centru pentru persoanele cu dizabilitati Ad Verheual, un psiholog care lucra in Olanda a inceput sa noteze reactiile persoanelor fata de mediul in care traiau. El a inceput sa introduca mirosul, muzica, atingeri si gusturi. El a experimentat creind medii relaxante si active. Astfel prin munca sa s-a a dezvoltat camera multisenzoriala. Ca rezultat al descoperirilor sale el a scris o carte cu colegul sau Jan Hulsegge numita Snoezelen. Conceptul de Snoezelen a fost introdus in centre in toata. In prezent exista peste 2200 de camere multisenzoriale in Europa si Statele Unite. De la introducerea Snoezelen si a altor tipuri de camere multisenzoriale familiile care au copii cu dizabilitati au inceput sa-si creeze acasa propriile camere senzoriale. Daca sunteti interesat in creearea unei astfel de camere acasa ganditi-va tot timpul ca aceasta camera trebuie sa indeplineasca doua scopuri : sa promoveze activitatea intelectuala si sa incurajeze relaxarea.
CE ESTE CAMERA DE stimulare polisenzoriala"
Camera de stimulare senzoriala este o locatie care permite terapeutilor sa desfasoare activitati care vor stimula simturile copiilor (visual, auditiv, olfactiv, tactil, vestibular si proprioceptiv). Aceste camere promoveaza activitatea intelectula si incurajeaza relaxarea in timpul stimularii simturilor copilului. Camera senzoriala este proiectata pentru a elimina distractiile si-l ajuta pe copil sa-si concentreze atentia pe diferite experiente senzoriale. Idea oferirii unui mediu multisenzorial isi are originea in anii 70 fiind ideea psihologului olandez Ad Verheual. El este creatorul unei camere Snoezelen care foloseste mirosul, lumina, muzica si gustul intr-un mediu relaxant si activ.
DE CE ESTE CAMERA DE STIMULARE POLISENZORIALA IMPORTANTA"
Experientele oferite de camera de stimulare multisenzoriala sunt de doua tipuri: - relaxare si explorare sub conducerea unui terapeut. Rolul terapeutului este de a urma si a sustine activitatea fara a influenta alegerea pacientului. Acest lucru permite fiecarei persoane un grad de autonomie si control.

- un alt scop al acestei camere este de a fi folosita ca unealta pentru achizitionarea unor obiective educationale masurabile si specifice. Aceasta utilizare este cel mai des folosit de catre practicieni si de unii parinti care doresc sa ofere stimulare pentru copiii lor.

Efectele pozitive ale camerei de stimulare multisenzoriale pentru persoanele cu probleme neurologice au fost descrise pe larg. Timpul petrecut intr-o camera senzoriala s-a demonstrat ca creste concentrarea, vigilenta, linistea si constienta generala asupra lumii inconjuratoare.

Cere oferta pret Stimulare polisenzoriala in Camera stimulare polisenzoriala


check

Alte Produse Stimulare polisenzoriala in Camera stimulare polisenzoriala

Latest Tweets

Contact Us

Follow Us