Standard de caIitate ISO 22000

Report abuse Categorie: Servicii
Subcategorie: Diverse

Cere oferta pret

Legislatia internationala si cea din Romania privind industria alimentara prevede aplicarea in toate unitatile implicate in intreg lantul alimentar de la producatori primari pana la desfacerea produselor alimentare (productia,

Legislatia internationala si cea din Romania privind industria alimentara prevede aplicarea in toate unitatile implicate in intreg lantul alimentar de la producatori primari pana la desfacerea produselor alimentare (productia, transportul, depozitarea servirea si comertul alimentelor), a principiilor unui sistem de management al sigurantei produselor alimentare bazat pe evaluarea si prevenirea riscurilor, deci a unui sistem HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point).

Calitatea in industria alimentara nu se refera numai la produsul finit, ci inseamna si igiena proceselor (fara a se limita la fluxul tehnologic). In acest context, calitatea este si va fi intotdeauna un factor de competitie important, daca nu cel mai important. Principiile sistemului HACCP sunt un mijloc de a orienta organizatia Dumneavoastra catre respectarea tuturor regulilor legate de obtinerea unor produse calitative si de a va imbunatati in mod continuu performantele.

iso 22000 este un nou standard international, elaborat pentru a asigura securitatea produselor alimentare. Elaborat cu participarea specialistilor din domeniul alimentar, iso 22000 cuprinde principiile HACCP si integreaza cerintele standardelor cheie elaborate la nivel mondial.

Aplicabilitatea ISO 22000:2005
- Este aplicabil tuturor organizatiilor, indiferent de marime, care sunt implicate in orice aspecte ale lantului alimentar si doresc sa implementeze sisteme care duc la obtinerea constanta de produse sigure
- Stabileste cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentului, in care o organizatie din lantul alimentar trebuie sa demonstreze capacitatea sa de a controla pericolele pentru siguranta alimentului, cu scopul de a asigura ca alimentele sunt sigure in momentul consumului
- Specifica cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentelor care combina urmatoarele elemente cheie, recunoscute in general, pentru a asigura siguranta alimentelor pe tot lantul alimentar, pana in momentul consumului final: comunicare interactiva, sistem de management, programe preliminare, principii HACCP
- Focalizarea organizatiei asupra pericolelor care afecteaza siguranta alimentului, prin identificarea sistematica, evaluarea pericolelor si controlul punctelor critice de control

Scopul certificarii ISO 22000:2005

Un sistem de management al sigurantei alimentului certificat demonstreaza angajamentul si capacitatea Dumneavoastra pentru controlul pericolelor pentru siguranta alimentelor, cu scopul de a asigura ca alimentul indeplineste standardele calitative in momentul consumului uman.

Cere oferta pret Standard de caIitate ISO 22000


check