Produse cosmetice EurO2 Silice

Cere oferta pret

Impreuna cu oxigenul, siliciul este cel mai cunoscut element din natura. Siliciul mineral este, dupa carbon, cel mai des intalnit element din scoarta terestra.

Impreuna cu oxigenul, siliciul este cel mai cunoscut element din natura. Siliciul mineral este, dupa carbon, cel mai des intalnit element din scoarta terestra. Este utilizat in cadrul aliajelor, in prepararea siliconului, in industria ceramica si datorita faptului ca este un material semiconductor, prezinta un interes deosebit in industria electronica si microelectronica. Inainte ca omul sa invete sa foloseasca Oxidul de Siliciu, natura il introdusese in plante, in corpurile animalelor si ale
oamenilor. Plantele au nevoie de o talie puternica, ca sa nu cada in cazul vA¡AsA­nturilor.

Acest lucru este foarte important si se datoreaza acumularii siliciului in cantitati mari. Unele alge si bureti marini au siliciu in cadrul scheletului.
In cadrul corpului uman, aceste minerale se gasesc sub forma de dioxid de siliciu (un compus natural format de Siliciu si Oxigen) in tesuturi, timus, peretele vascular, glandele renale, ficat, splina, pancreas si intr-o cantitate ridicata, in
componenta parului.

Cercetarile stiintifice contemporane au demonstrat contributia sa la formarea oaselor, cartilagiilor si a tesutului conjunctiv, in problemele osoase cauzate de lipsa dioxidului de siliciu si rolul in metabolizarea calciului.

De asemenea au fost analizate consecintele folosirii in cazul ranilor si arsurilor de diferite grade. Astazi, in unele spitale se folosesc bandaje ce contin dioxid de siliciu.

Laboratorul de Toxicologie si Sanatatea Mediului Ambiental din cadrul Facultatii de
Medicina din Universitatea Rovira si Virgili a facut un pas mic, dar important, in lupta contra Alzheimer-ului, o boala ce ameninta sa devina una dintre principalele probleme de sanatate ale secolului XXI, in tarile dezvoltate. Trei-patru ani de studii facute pe soareci de laborator, au putut demonstra ca administrarea unui supliment de siliciu in cadrul alimentatiei previne acumularea de aluminiu in creier si in alte tesuturi. Diferite investigatii au indicat ca prezenta aluminiului in cadrul mediului ambiental, care se acumuleaza in tesuturile nervoase, este un factor principal al bolii Alzheimer.

Cere oferta pret Produse cosmetice EurO2 Silice


check