Plan de Afaceri

Report abuse Categorie: Servicii
Subcategorie: Diverse

Cere oferta pret

Inaintea oricarei afaceri exista ideea, idee care se transforma in viziune. Pentru ca viziunea sa fie transpusa in realitate se elaboreaza strategiile. Planul de afaceri sintetizeaza ideea,

Inaintea oricarei afaceri exista ideea, idee care se transforma in viziune. Pentru ca viziunea sa fie transpusa in realitate se elaboreaza strategiile. Planul de afaceri sintetizeaza ideea, viziunea si strategia, rezultand o harta catre succes. CISA are expertiza puternica in elaborarea planurilor de afaceri.

Pentru a intelege mai exact ce este de fapt un astfel de plan, trebuie sa definim ce este de fapt o afacere. La modul general "o afacere" poate fi definita ca "intentia unei persoane de a intreprinde un set de activitati in vederea obtinerii unui profit". Putem compara inceperea unei afaceri cu ridicarea unei case. Orice casa trebuie sa raspunda unor nevoi, lucru care implica existenta unui plan. Evident, o afacere de succes necesita existenta unui plan de afaceri bine conceput.

Planul de afaceri (PA) repezinta un rezumat scris al tuturor elementelor relevante ce trebuiesc cunoscute despre afacerea vizata si domeniul in care activeaza, precum si viitorul prognozat pentru aceasta.
La ce e bun planul de afaceri"
O greseala care se face frecvent este ca planul de afaceri este considerat un scop in sine si nu un instrument strategic vital. PA un exercitiu prin care intreprinzatorul este obligat sa prevada o serie de probleme si sa caute soluti la acestea, inainte de a cheltui resurse valoroase, sa constientizeze pragul de rentabilitate, sa identifice principalele riscuri, sa prefigureze rezultatele in orizontul a 5 pana la 10 ani de activitate.

Pana acum ne-am referit la planul de afaceri ca la un instrument intern, insa acesta poate fi in egala masura si un instrument extern, ajutand in comunicarea cu mediul economic. Ideea de baza pe care el o transmite clientilor, furnizorilor, partenerilor strategici, finantatorilor, actionarilor, este faptul ca intreprinzatorul cunoaste ce are de facut. PA ofera credibilitate, previzibilitate.

Care sunt pasii pentru realizarea planului de afaceri"
Nu exista o forma fixa in care acesta sa fie formulat. Structura sa trebuie permanent adaptata obiectivului caruia el raspunde. El trebuie sa contina orice informatie relevanta pentru a ajuta la a decide sa se urmareasca atingerea obiectivului sau abandonarea acestuia. PA va trebui sa ofere o imagine clara asupra urmatoarelor elemente: - Enuntarea Viziunii, respectiv scopul si obiectivele afacerii ;
- Identificarea factorului uman - in cele mai multe cazuri managerul si persoanele cheie care sunt implicate in afacere vor face diferenta intre o afacere de succes sau colapsul afacerii.
Profilul afacerii/ piata - Este important ca PA sa dovedeasca buna cunoastere a pietei si faptul ca afacerea se focalizeaza pe piata . Aspecte importante de evidentiat : Care este mediul afacerii" Raspunde afacerea unei nevoi concrete" Cine este concurenta" Cum te diferentiezi de competitie"

Proiectia evolutiei financiare. Aceasta reprezinta o anticipare sau planificare pentru viitor in ceea ce priveste situatia financiara a afacerii. Cu ajutorul unui soft propriu, dedicat bugetarii afacerilor, construim variante in care evidentiem : necesarul de start-up pentru primul an, iar pentru urmatorii ani de prognoza (de la 3 la 10 ani) estimam cifrele de afaceri previzionata, costurile directe, marjele brute, cheltuielile fixe, amortismente, conturile de profit sau pierdere, bilanturile, o serie complexa de indicatori financiari ( prag de rentabilitate, rata de lichiditate, rata de solvabilitate, rata profit, rata interna de rentabilitate / RIR, durata de recuperare etc.).

CISA - expertul dumneavoastra in elaborare Plan de Afaceri.

Cere oferta pret Plan de Afaceri


check

Alte Produse Plan de Afaceri