Linie automata, utilaj productie de pellete din rumegus
Cere oferta pret
linie automata pentru productia de pellete din rumegusul de la fabricile de cherestea cu randament de: 1 t/h, 2t/h, 3t/h, 4t/h. SCURTA DESCRIERE A PROCESULUI DE PRODUCTIE Ciclul de lucru al liniei incepe de la furnizarea rumegusului umed la transportorul – banda cu racleta si reglare continua a vitezei deplasarii.
linie automata pentru productia de pellete din rumegusul de la fabricile de cherestea cu randament de: 1 t/h, 2t/h, 3t/h, 4t/h.
SCURTA DESCRIERE A PROCESULUI DE PRODUCTIE
Ciclul de lucru al liniei incepe de la furnizarea rumegusului umed la transportorul – banda cu racleta si reglare continua a vitezei deplasarii. De la alimentatorul – banda rumegusul ajunge la separatorul de fractiuni mai mari unde materia prima este cernuta de bucatile mai mari de lemn si de pietre. Rumegusul cernut este transportat cu ajutorul transportorul melc, la magazia de materie prima umeda cu sistem hidraulic de descarcare cu o capacitate de aprox. 50 m3. Din podeaua hidraulica materia prima ajunge la transportorul – banda a uscatorului, cu ajutorul transportorul melc cu reglare continua a vitezei de alimentare care in mod automat dozeaza rumegusul umed la uscator, mai repede sau mai incet in functie de umiditatea rumegusului (sistem de comanda complet automatizata prin comanda - controler cu microprocesor.) Materia prima este transportata cu ajutorul transportorul melc, la alt transportor de tip melc, iar gazele de evacuare si aburii de apa prin intermediul ciclonului unde are loc curatirea de particule marunte care sunt conduse in atmosfera.
In acest loc propunem introducerea in linia postului de big-bags cu selector si transportor melc cu reglare continua de alimentare cuplata cu transportorul de alimentare cu al doilea component de imbunatatire a calitatii produsului finit.
Rumegusul uscat de la transportor ajunge la separatorul pneumatic unde are loc separarea impuritatilor cum ar fi pietre, metal, bucati de lemn. Din separatorul pneumatic cu ajutorul presiunii, materia prima prin intermediul separatorului magnetic este furnizata la concasorul de aspirare ( moara cu ciocane).
Dupa concasarea in fractiuni corespunzatoare, prin intermediul filtrelor – ciclon, materia prima ajunge la un siloz cu o capacitate de aprox. 50 m3. De la siloz rumegusul este transportat prin intermediul transportorului melc cu reglare continua de alimentare la transportorul cu cupe iar apoi la rezervorul tambur deasupra granulatorului. De la rezervorul tambur rumegusul este transportat cu transportorului melc cu reglare continua de alimentare la mixer unde este adaugat abur de apa la o temperatura de 180o C. Materia prima astfel pregatita ajunge la granulator unde este presata in pellete.
Pelletele fierbinti sunt luate de sub granulator cu ajutorul transportorul cu cupe care furnizeaza materialul la racitor.
Dupa racire produsul ajunge la cernut unde sunt separate pelletele bune de praf si depellete prea mici.
De la cernut produsul de calitate buna este transportat cu ajutorul transportorul cu cupe la rezervorul produsului finit cu o capacitate de aprox. 3 tone. Praful cernut precum si pelletele prea mici impreuna cu pulberea emisa de alte aparate ale liniei cum ar fi transportorul cu cupe, racitorul, granulatoarele sunt intoarse cu ajutorul sistemului pneumatic de curatare a pulberii situat inaintea concasorului ( moara cu ciocane).
La rezervorul produsului finit este cuplata linia semi-automata de ambalare in saci de 10 kg si 50 kg. Rezervorul este dotat cu gura de varsare pentru impachetarea pelletelor in big-bags si cu cantar electronic de 3 tone. Functionarea cuptorului uscatorului
Cuptorul uscatorului este incalzit cu bucati de deseuri de lemn.
In exteriorul halei se afla un spargator pentru deseurile de lemn. Angajatul furnizeaza manual lemnul la materialul maruntit prin intermediul ventilatorului de transport ajunge la un siloz cu o capacitate de 20m3 (trebuinta de combustibil pentru uscator pe o perioada de o zi). Din silozul spargatorului sunt luate bucatile de lemn cu ajutorul transportorului melc si duse la transportorul de incarcare a combustibilului la cuptor (sztoker), dotat cu detector a nivelului de combustibil care comanda lucrul transportorului melc. Alimentarea cu materie prima a cuptorului este comandata automat cu ajutorul comenzii microprocesorului care controleaza temperatura si cupleaza sau decupleaza ventilatorul de suflare si alimentatorul cu combustibil.
Intreaga linie lucreaza in sistem automat cu vizualizare a functionarii tuturor aparatelor. Toate rezervoarele sunt dotate cu detectoare a nivelului materialului. Controlul complet al tuturor propulsiilor este sincronizat in asa fel incat oprirea uneia dintre ele produce oprirea celorlalte incat sa nu aiba loc revarsare asupra lor sau blocarea acestora.
USCATORIE TAMBUR SB- 1,5
Destinatie
Datorita eficacitatii inalte si a universalitatii uscstorului tambur precum si a cresterii necesitatii de combustibil, asa numita reciclare ecologica curata, acesta este singurul uscator destinat uscarii industriale a rumegusului umed furnizat de fabricile de cherestea, precum si a bucatilor marunte de lemn si turba si transformarea lui in brichete lemnoase pentru incalzire, combustibil regenerat alternativ, ecologic ridicat.
Principiul functionarii
Materialul uscat, cu ajutorul transportorului melc dozator, prin intermediul legaturii de incarcare al uscatorului ajunge la tamburul uscatorului, unde are loc procesul corect de uscare a materialului. Miscarea rotativa a tamburului duce la propagarea materialului de uscare in tambur si la situarea lui inspre gura de evacuare. Pierderea umiditatii materiei prime are loc prin stingerea directa a materialului de uscare cu aerul fierbinte, si gazele de evacuare. Datorita constructiei tamburului in forma melc si a curentului factorului de uscare creat de ventilatorul radiant principal al uscatorului, materialul uscat este smuls din tambur si este transmis in camera de descarcare unde dupa pierderea vitezei cade la fundul camerei. In functie de destinatie este dus cu ajutorul transportorului melc afara sau la concasorul cu ciocane, unde este maruntit in fractiuni convenabile. Prin intermediul ciclonului principal si a cosului uscatorului, dupa curatirea de particule marunte, factorul de uscare impreuna cu aburul de apa sunt condusi in atmosfera.
Materialul uscat cade in partea conica a ciclonului, de unde prin dozator este condus la concasorul cu ciocane, unde are loc maruntirea materialului uscat. Materialul ce nu necesita maruntirea este scos afara direct din dozatorul ciclonului.
Caracteristica tehnica
1) Randamentul nominal la o umiditate a materiei prime de 55-60% si umiditate
finala de aprox.11-12% -2000 kg/h
2) Capacitatea de evaporare a apei-2500 kg/h
3) Puterea de incalzire a cuptorului - 2500 kW
4) Temperatura factorului de uscare- 500-650o C
5) Puterea electrica instalata (fara concasor)- 45 kW
6) Circulatia aerului in uscator - 30.000m3/h
7) Masa uscatorului impreuna cu izolatia- aprox. 31.000 kg
Presa de granulare RMP 520
Transportor melc
Transportorul cu schimbare de salt este propulsat in mod fluent de un motor hidraulic cu schimbare de viteze si este dotat cu aparatura ce protejeaza contra revarsarii si a evacuarii. Valtul transportorului melc este din otel inoxidabil in partea pusa in contact cu furajele.
AUTOMATICA FUNCTIONARII GRANULATOARELOR
Granulatorul si aparatura cuplate la comanda centrala reprezinta un sistem complet, rezistent la majoritatea avariilor cauzate de catre personalul serviciului de intretinere, a structurii mediului mereu schimbator sau a impuritatilor din el. In functie de situatie programul de comanda efectueaza din capul locului functiile necesare care protejeaza granulatorul contra defectiunilor, scaderea de randament sau depasirea valorilor de nivel. Toti parametrii programului sunt stabiliti impreuna cu investitorul in timpul etapei de proiectare a liniei de granulare.
Impreuna cu panoul de comanda furnizam a vizualizare completa a proceselor tehnologice. Grafica intuitiva si lizibila face posibila munca confortabila si informeaza in mod curent despre toti parametrii cuplati la computerul de comanda. Pentru vizualizare asiguram un computer impreuna cu toate programele si licenta necesara.
Sistemul automat de control al muncii granulatorului raspunde de: - asigurarea contra scurtcircuitului
- asigurarea contra blocarii de catre mediul aparatului de conditionat
- asigurarea granulatorului contra lipsei de ungere automata
- asigurarea contra supraincalzirii lagarelor arborelui rotativ
- asigurarea granulatorului contra lipsei mediului in rezervor (decuplarea aburului sau a apei)
- asigurarea contra supraincalzirii lagarelor arborelui rotativ
- comanda sistemului de revarsare a rezervorului granulatorului
- randamentul optim al granulatorului
- comanda functionarii pompei de ungere a rolelor si a lagarului principal
- controlul alunecarii curelelor motoarelor principale
- controlul temperaturii aburului
AUTOMATICA FUNCTIONARII GRANULATOARELOR
Granulatorul si aparatura cuplate la comanda centrala reprezinta un sistem complet, rezistent la majoritatea avariilor cauzate de catre personalul serviciului de intretinere, a structurii mediului mereu schimbator sau a impuritatilor din el. In functie de situatie programul de comanda efectueaza din capul locului functiile necesare care protejeaza granulatorul contra defectiunilor, scaderea de randament sau depasirea valorilor de nivel. Toti parametrii programului sunt stabiliti impreuna cu investitorul in timpul etapei de proiectare a liniei de granulare.
Impreuna cu panoul de comanda furnizam a vizualizare completa a proceselor tehnologice. Grafica intuitiva si lizibila face posibila munca confortabila si informeaza in mod curent despre toti parametrii cuplati la computerul de comanda. Pentru vizualizare asiguram un computer impreuna cu toate programele si licenta necesara.
Sistemul automat de control al muncii granulatorului raspunde de: - asigurarea contra scurtcircuitului
- asigurarea contra blocarii de catre mediul aparatului de conditionat
- asigurarea granulatorului contra lipsei de ungere automata
- asigurarea contra supraincalzirii lagarelor arborelui rotativ
- asigurarea granulatorului contra lipsei mediului in rezervor (decuplarea aburului sau a apei)
- asigurarea contra supraincalzirii lagarelor arborelui rotativ
- comanda sistemului de revarsare a rezervorului granulatorului
- randamentul optim al granulatorului
- comanda functionarii pompei de ungere a rolelor si a lagarului principal
- controlul alunecarii curelelor motoarelor principale
- controlul temperaturii aburului
Aparatura de baza aflata in componenta liniei
1 alimentator cu banda
2 separator de fractiuni groase
3 magazie de rumegus umed
4 uscatorie tambur
5 separator pneumatic
6 separator magnetic
7 concasor
8 ventilator al transport.
9 siloz pentru rumegus uscat
10 rezervor tambur
11 presa (granulator) de pelet
12 transportor – banda pentru pellete
13 racitorul pelletelor
14 sita
15 rezervor cu produs finit
16 cantar 3t
17 linie de ambalare automata
18 generator de abur
19 compresor
20 spargator
21 ventilator al transport
22 siloz de combustibil
23 transportor melc
24 transportor cu cupe
25 sistem aspirare cu ventilator a prafului
26 distributor electric
27 automatica si vizualizare
Cere oferta pret Linie automata, utilaj productie de pellete din rumegus
Alte Produse Linie automata, utilaj productie de pellete din rumegus
-
Nou!
Linie automata pentru productia de pellete din rumegusul
Vezi
oferta
Linie automata pentru productia de pellete din rumegusul
Diverse -
Utilaje de cariera si balastiera
Vezi
oferta
Utilaje de cariera si balastiera
Masini si Utilaje Industriale -
Linii fabricare pellet si linii debitare bustean
Vezi
oferta
Linii fabricare pellet si linii debitare bustean
Masini si Utilaje Industriale -
Peleti rumegus, diomasa, paie
Vezi
oferta
Peleti rumegus, diomasa, paie
Energie -
Transportor elicoidal flexibil (Flexible Screw Conveyor)
Vezi
oferta
Transportor elicoidal flexibil (Flexible Screw Conveyor)
Masini si Utilaje Industriale -
Peleti rumegus
Vezi
oferta
Peleti rumegus
Energie -
Linii fabricare pellet si linii debitare bustean
Vezi
oferta
Linii fabricare pellet si linii debitare bustean
Masini si Utilaje Industriale -
Peleti rumegus , biomasa , paie - masina peleti
Vezi
oferta
Peleti rumegus , biomasa , paie - masina peleti
Energie