Lagare radiale

Cere oferta pret

lagarele radiale le realizam, de regula, cu 5 segmenti oscilanti, rezemati simetric pe cate un pivot sferic, solutie care permite asezarea corecta a acestora in raport cu fusul,

lagarele radiale le realizam, de regula, cu 5 segmenti oscilanti, rezemati simetric pe cate un pivot sferic, solutie care permite asezarea corecta a acestora in raport cu fusul, in orice situatie, si deci realizarea unor conditii de functionare foarte apropiate de cele teoretice. Ungerea se realizeaza prin intermediul unor diuze plasate in spatiul dintre segmenti. Se asigura astfel ungerea corecta a fiecarui segment in parte si o racire foarte buna a fusului. Prin modificarea grosimii adaosurilor de sub pivoti, se pot face ajustari ale jocului, la montaj, sau se poate corecta centrajul rotorului.

In cazul turatiilor foarte inalte, se vor prefera intotdeauna lagarele radiale cu segmenti oscilanti, in locul celor cu suprafete multiple dar fixe.

Spre deosebire de lagarele radiale rigide, cu 3 sau 4 suprafete portante, care sunt foarte sensibile la uzura si devin instabile la o crestere a jocului cu 0,03 ... 0,04 mm, facand posibila avarierea utilajului (in special la regimurile de oprire-pornire daca rotorul s-a dezechilibrat in urma uzurilor), lagarele radiale cu segmenti oscilanti mentin stabilitatea fusului, in cazul unor cresteri accidentale ale jocului cu 0,2 ... 0,3 mm, asigurand oprirea in siguranta a rotorului dezechilibrat.

Cere oferta pret Lagare radiale


check

Alte Produse Lagare radiale