Hidrofor cu pompa submersibila

Cere oferta pret

INSTRUCA…aIUNI DE UTILIZARE GENERALITAA…aI Hidroforul este destinat pentru consum menajer cu apa rece si curata in cladirile neracordate la reteaua comunala si alimentate dintr-

INSTRUCA…aIUNI DE UTILIZARE

GENERALITAA…aI

Hidroforul este destinat pentru consum menajer cu apa rece si curata in cladirile neracordate la reteaua comunala si alimentate dintr-un put propriu.

Diametrul putului trebuie sa fie de min.100 mm.

PARA…aI COMPONENTE
pompa submersibila
Rezervor cu membrana
Racord cu 3 sau 5 cai
Presostat
Manometru
Cordon electric de alimentare

OPA…aIONAL
Furtun de legatura
Robinet
Tablou electric de:
- comanda manuala sau automata
- protectie electrica totala
- protectie la lipsa apa

INSTALARE

pompa submersibila se introduce in put, respectandu-se instructiunile atasate la pompa.

Vasul hidrofor cu accesoriile sale (presostat, manometru, etc) trebuie instalat intr-un loc ferit de inghet, intemperii, inundatii sau caldura excesiva. Limitele de temperatura in regim de lucru normal sunt intre +40 si +350C.

Conducta de refulare, racordata la orificiul de refulare al pompei prin intermediul unei supape de retinere se va cupla la unul din orificiile racordului montat la vasul hidrofor.

In celalalt orificiu al racordului se va face legatura cu instalatia cladirii, recomandandu-se si intercalarea unui robinet pentru a putea izola hidroforul daca este necesara o interventie de intretinere sau reparatie.

RACORDAREA LA REA…aEAUA ELECTRICA

Conexiunile electrice intre pompa si presostat vor fi facute la livrare, cu cablurile intrerupte. La cuplare se vor respecta codurile firelor electrice (culorile) conectarea fiind facuta de catre un electrician autorizat. Eventuale prelungiri ale cablului electric se vor face cu kit electric.

Daca hidroforul este livrat cu tablou electric legaturile se vor face de un electrician autorizat cu respectarea schemei electrice date in manualul de utilizare a tabloului de comanda si protectie.

Pentru alimentarea cu curent electric a pompei sau a tabloului se va instala o priza separata,
OBLIGATORIU CU LEGATURA LA PAMAƒa€šNT.

PUNERE IN FUNCA…aIUNE

Pentru punere in functiune se vor executa urmatoarele operatii: Se desface capacelul ventilului de aer si se verifica presiunea pernei de aer din rezervor cu un manometru. Valoarea citita a presiunii trebuie sa fie identica cu cea inscrisa pe vasul hidrofor. Daca aceasta inscriptie lipseste, se regleaza presiunea la 1,5 bari prin umflare cu o pompa auto obisnuita sau un compresor.
Se introduce in priza stecherul cordonului de alimentare. Motorul porneste si pompa incepe sa debiteze apa in vasul hidrofor. Pompa se opreste automat cand se atinge presiunea maxima, reglata in prealabil la presostat si citita la manometru.
Se deschide robinetul principal de la conducta de refulare si apa din rezervor incepe sa patrunda in instalatie. Presiunea citita la manometru incepe sa scada si la atingerea valorii minime motorul porneste, comandat de presostat.
Se deschid si se inchid pe rand robinetii din instalatie pentru golirea aerului din toata instalatia. Se lasa putin deschis un singur robinet si se verifica functionarea hidroforului. Motorul trebuie sa se opreasca la presiune maxima si sa porneasca la presiune minima.
Daca se constata anomalii in functionare, incercati sa remediati situatia conform indicatiilor de la ultima pagina sau contactati un Service specializat.

INTREA…aINERE

Hidroforul trebuie mentinut in stare curata si uscata.
Presiunea din vasul hidrofor trebuie verificata periodic (de preferinta lunar).

Functionarea pompei fara apa (daca nivelul apei in put a scazut sub nivelul pompei) produce deteriorarea rapida a pompei si iesirea ei din uz. Daca pompa nu a fost protejata la lipsa apa (cu flotor propriu sau cu senzori de nivel legati la tabloul electric), aceasta defectiune duce la pierderea garantiei.

Cere oferta pret Hidrofor cu pompa submersibila


check