Fosa bio fibromar 2000

Report abuse Categorie: Mediu
Subcategorie: Diverse

Cere oferta pret

In Romania aproximativ 65% din populatie se bazeaza pe fose septice; aceasta poate include cartierele si orasele mici, precum si zonele rurale. Termenul "septic" se refera la mediul bacterian anaerob care se dezvolta in rezervor si care descompune sau mineralizeaza deseurile evacuate in respectivul rezervor.

In Romania aproximativ 65% din populatie se bazeaza pe fose septice; aceasta poate include cartierele si orasele mici, precum si zonele rurale.

Termenul "septic" se refera la mediul bacterian anaerob care se dezvolta in rezervor si care descompune sau mineralizeaza deseurile evacuate in respectivul rezervor.

Este necesara o intretinere periodica preventiva, prin vidanjare, pentru a elimina solidul care se depune treptat si umple rezervorul, reducand eficienta sa. In unele cazuri unii ignora aceasta cerinta si in cele din urma se confrunta cu situatii in care solidul umple rezervorul si nu mai permite eliminarea efluentilor lichizi.

O fosa septica intretinuta in mod corespunzator, pe de alta parte, poate functiona zeci de ani si, eventual, o intreaga viata.

O fosa septica, in general, consta dintr-un rezervor (sau, uneori, mai mult de un rezervor) cu capacitatea intre 2000 litri si 10000 litri conectate la o conducta de admisie a apelor uzate de la un capat si un camp de drenaj septic la celalalt.

Aceste conexiuni sunt, in general, efectuate prin intermediul unei conducte de tip T, care permite intrarea si iesirea de lichide, fara a perturba crusta de la suprafata.

Astazi, proiectarea rezervorului include de obicei trei camere ( accesul la ele se face prin gura de vizitare prevazuta cu capac), care sunt separate prin pereti despartitori care au deschideri situate in asa fel incat sa permita functionarea procesului de epurare .

Apele reziduale ( ape negre ) intra in prima camera a rezervorului, unde are loc sedimentarea solidului .

Solidul rezultat este digerat anaerob reducandusi volumul considerabil . Acest prim compartiment are rolul si de separator de grasimi si uleiuri rezultate in urma procesarii alimentelor. Lichidul ( apele gri )ramas trece prin peretele despartitor in camera a doua ( decantor IMMHOF), unde are loc decantarea in continuare a particulelor solide ramase in suspensie .Apoi se face trecerea in cea de-a treia camera unde ajunge doar lichid epurat in procent de 90 % ,fara substante solide iar impuritatile ramase sunt prinse si eliminate in sol, cu apa in exces prin campul de drenaj . Astfel

in cele din urma se intorc la apele subterane ,sunt asimilate de catre radacinile sistemului de plante sau se evapora.

Campul de drenaj reprezinta o retea de conducte, asezate in santuri umplute cu piatra ( balastru sort mare ), care distribuie apa uzata in intreg terenul prin orificiile de drenaj multiple in retea.

Dimensiunea campului de drenaj este proportionala cu volumul de ape uzate si invers proportionala cu porozitatea solului de drenaj.

Cere oferta pret Fosa bio fibromar 2000


check

Alte Produse Fosa bio fibromar 2000