Folie cu efect termic

Report abuse Categorie: Ambalaje
Subcategorie: Diverse

Cere oferta pret

La prima vedere ar parea ca efectul de termicitate are efect asupra temperaturii aerului din sere si solarii, efect care de altfel este si criteriul dupa care se considera daca o folie isi face treaba.

La prima vedere ar parea ca efectul de termicitate are efect asupra temperaturii aerului din sere si solarii, efect care de altfel este si criteriul dupa care se considera daca o folie isi face treaba.

Adevarul insa este altul, daca nu se inteleg anumite fenomene ce determina evolutia temperaturii aerului din sere si solarii pe timpul noptii.

Cel mai important aspect de care trebuie tinut cont intr-o sera sau solar este asigurarea si mentinerea unei temperaturi optime de crestere si dezvoltare a plantelor.

Daca aerul este cald in timpul noptii, acest aer imparte o parte din caldura sa plantelor, dar aerul este un transportor foarte slab de caldura, in concluzie exista o limita pana la care aerul poate incalzi plantele deoarece o foarte mare parte din caldura se pierde prin raditie si convectie.

Cu alte cuvinte plantele pierd caldura cu ajutorul aerului care o transfera mai departe in atmosfera. Viteza cu care are loc acest fenomen este puternic influientata de tipul foliei utilizate la acoperirea serei sau solarului.

Foliile de acoperire profesionale, care prezinta aditivi IR (de termicitate) reflecta o parte importanta din radiatia de caldura, care in mod normal s-ar degaja in atmosfera, inapoi in sera sau solar. Foliile care nu prezinta acest tip de aditiv (foliile normale fara aditiv IR) nu au proprietatea de a reflecta caldura inapoi in sera sau solar mentinand astfel o temperatura mai ridicata decat afara, lasand sa se piarda pe timpul noptii, cu viteza foarte mare toata caldura acumulata in timpul zilei.

Efectul de pastrare a temperaturii optime de crestere si dezvoltare al plantelor de catre folia cu aditivi IR nu este singurul avantaj pe care acest tip de folie in prezinta. Alt avantaj foarte important pe care il prezinta este faptul ca efectul de condensare al apei pe suprafata plantelor (care sunt mai calde) va aparea doar in ultima instanta dupa ce umezeala s-a condensat pe alte suprafete mai reci decat plantele.

Datorita faptului ca asigura constant un plus de 4-6 grd C in plus in sera sau solar fata de temperatura de afara pe timpul noptii in conditiile in care nu se incalzeste deloc sunt economisite cu 25-30% costurile cu incalzirea, se asigura o timpurietate de 7-10 zile fata de culturile invelite cu folie normala si creste considerabil a productivitatea si calitatea culturilor.

Cere oferta pret Folie cu efect termic


check

Alte Produse Folie cu efect termic