Cosar autorizat specializat in curatarea cosurilor de fum

Report abuse Categorie: Servicii
Subcategorie: Reparaţii

Cere oferta pret

Un articol postat de IGSU arata ca, anual, in medie, 14% din incendiile care se produc in Romania la gospodarii cetatenesti au loc ca urmare a cosurilor de fum defecte sau necuratate,

Un articol postat de IGSU arata ca, anual, in medie, 14% din incendiile care se produc in Romania la gospodarii cetatenesti au loc ca urmare a cosurilor de fum defecte sau necuratate, respectiv 6% ca urmare a mijloacelor de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din pacate, majoritatea acestor incendii se soldeaza adesea cu tragedii. Deci de ce un cosar autorizat asfoch" Fiindca: -un cosar autorizat a fost instruit, a dat examene, a practicat coseritul si in urma indeplinirii anumitor conditii impuse, a primit si autorizatia. Detalii privind obtinerea autorizatiei, aici
-un cosar autorizat, pentru a curata cosuri de fum este dotat cu scule profesionale, camere de inspectie video si alte accesorii
-un cosar autorizat respecta procedurile de curatare cosuri fum si focarele aferente
-un cosar autorizat elibereaza adeverinte de coserit, rapoarte constatatorii, face recomandari si elibereaza documente fiscale
-un cosar autorizat “este la zi” cu tot ce apare nou in domeniul coseritului si a cosurilor de fum
-un cosar autorizat stie sa dimensioneze un cos de fum, sa aleaga pozitia cea mai buna pentru montarea unui cos de fum, cunoaste regimul inaltimilor dat de standardele in viguare si stie sa monteze cosuri de fum si seminee.
-un cosar autorizat cunoaste principiul de functionare a unui cos de fum, semineu, soba, semineu centrala termica, soba centrala termica si alte focare
-un cosar autorizat cunoaste legislatia privind montarea si intretinerea cosurilor de fum
-Cosul de fum este plamanul casei, este o componenta importanta a instalatiei de incalzire, ce are rolul de a evacua gazele arse,deasupra acoperisului, la o cota de siguranta
-Trebuiesc facute verificari la traseul de evacuare a gazelor arse, deoarece tirajul natural al cosului de fum este influentat de numarul de coturi, de elementele terminale si de … improvizatii.
-In cazul folosirii combustibilului solid (lemn, carbune, brichete rumegus) depunerile de funingine si/sau gudronsunt mari, deci este indispensabila o inspectie si curatare mai frecventa.
-Folosind camerele de inspectie video, un cosar autorizat are posibilitatea de a verifica daca gazele arse si racite in cos au format condensul acid ce ataca interiorul cosului, provocand dislocarea caramizilor, implicit infundarea acestuia.
-Alti factori ce duce la infundarea cosului de fum si provocarea de numeroase accidente sunt cuiburile de pasari si panzele de paienjeni.
-De ce un cosar autorizat" Fiindca aveti obligativitatea curatarii cosului de fum ce este reglementata prin lege (HG nr. 537/2007) si … activitatea de coserit este foarte importanta pentru buna functionare a centralei cu randament maxim si pentru evitarea accidentelor foarte grave datorate infundarii cosului sau functionarea acestuia necorespunzatoare.
Coserit – CURATARE COS DE FUMcuratarea cosurilor de fum este o masura de siguranta ce trebuie luata pentru evitarea incendiilor, a intoxicatiilor cu monoxid de carbon si pentru evitarea functionarii centralelor termice in afara parametrilor optimi. Aceasta operatiune este obligatorie si este stipulata atat in legislatia romana cat si in cea europeana..
De ce se infunda cosurile de fum"
- folosirea combustibilului lemnos cu o umiditate excesiva
- vicii ascunse de constructie
- folosirea improvizatiilor
- necuratarea si neintretinerea periodica
Suntem o firma autorizata pentru coserit de catre o asociatie profesionala (ASFOCH), dotati cu scule profesionale si camere de inspectie video. Eliberam adeverinte de coserit numai in urma executarii acestei operatii. Eliberam si un raport constatator privind starea cosului de fum si o lista cu recomandari (daca este cazul).
Din experienta am constatat ca 90% din clienti, apeleaza la serviciile noastre numai daca: - au avut un eveniment neplacut (incendiu, intoxicare cu monoxid de carbon, fum in casa)
- nu le mai functioneaza in parametrii nominali centrala termica, semineul, cuptorul, soba, etc
- cosul de fum s-a autoaprins
- li s-au oprit gazele
- li s-a cerut adeverinta de catre firma de service a centralei termice
Pentru siguranta dvs., a locuintei dvs. si pentru a evita efectele neplacute prin aplicarea HG 537/2007, va recomandam sa apelati preventiv la serviciul de coserit, cel putin odata pe an. Cei ce sunt beneficiarii unui focar ce functioneaza cu combustilili solizi, recomandam serviciul de coserit la un interval de 6 luni.
De regula cosurile de fum se curata de jos in sus !!!
In Germania, la scoala cosarilor, am invatat cum se curata cosurile de fum prin ardere. Aceasta metoda se aplica doar in cazuri extreme, in anumite conditii si dureaza intre 3 si 8 ore.
CURATARE CUPTOARE PIZZAOperatiunea de curatare a cuptoarelor pizza, cuptoarelor ce functioneaza cu combustibili solizi, se recomanda a se face la un interval de cel mult 6 luni.
Prin utilizarea lemnelor cu umiditate mai mare de 20% sau a lemnelor de brad, pin (rasinoase), depunerile de funingine in cosul de fum, sunt foarte mari. In acest caz se infunda cosurile de fum si apare pericolul autoaprinderii acestora si a intoxicatiei cu fum. Nu asteptati sa se intample acest lucru!
Pe aceasta cale rugam furnizorii si montatorii de cosuri de fum pentru cuptoarele pizza, sa monteze usi de vizitare la cosurile de fum, mai ales daca acestea au in componenta coturi. Atragem atentia ca distanta intre cosul de fum si elementele combustibile trebuie respectata.
CURATARE CENTRALE TERMICEServiciul de coserit pentru curatarea centralelor termice
De ce nu mai functioneaza centrala asa cum functiona la inceput
De ce intra fum in incapere … S-a defectat centrala … Pe cine sa chem .. service-ul pentru centrala sau un cosar autorizat
… iata cateva intrebari ce le punem, de regula, daca nu ati curatat cosul de fum. Conform legislatiei, aveti obligatia sa curatati cosul de fum, cel putin odata pe an.
CURATARE SEMINEECuratarea semineelor ce functioneaza cu combustibili solizi, se face impreuna cu cea a cosului de fum.
Este necesara aceasta curatare pentru a evita depunerile de funingine in racordul dintre focar si cosul de fum si cele din cosul de fum.
In cazul in care focarul este conectat la un cos de fum cu preluare verticala, curatarea cosului de fum se va face prin semineu (daca cosul de fum nu este prevazut cu usa vizitare)
Pe aceasta cale ne adresam furnizorilor si montatorilor de cosuri de fum cu preluare verticala, cu rugamintea de a monta usa de vizitare cosului de fum, in imediata apropiere a locului de unde se face preluarea.
ERORI IN CONSTRUCTIA COSURILORCosurile de fum trebuiesc construite conform standardelor si normelor. Din acest motiv, inainte de a construi un cos de fum trebuie sa consultati un cosar autorizat pentru a verifica daca: - este bine dimensionat
- este bine pozitionat
- respecta regimul inaltimilor
- sunt respectate distantele fata de elementele combustibile
- sunt respectate distantele fata de ferestre
- etc
CURATARE HOTE RESTAURANTDegresarea si curatarea hotelor din bucatariile restaurantelor si a cantinelor.
Acest serviciu este util deoarece prevenim autoaprinderea grasimilor depuse pe hota si canalul de evacuare aferent. Curatam si motorul ventilatorului, eliminand riscul griparii acestuia. Prin curatarea hotei, canalului aferent si a ventilatorului evitati scurgerea grasimilor in timpul prepararii mancarurilor.
Serviciul specializat de curatare si degresare a sistemului de evacuare fum si aer viciat din bucataria dvs. este compus din urmatoarele operatiuni: Curatare hota - Hota restaurantului aduna fum si vapori de grasime in zona din spatele filtrelor, lucru ce nu se observa din exterior, insa este generator de incendii si de scurgeri de grasimi in preparate, in cazul in care nu se intervine in mod profesionist
Curatare tubulatura – Daca nu este corect intretinuta si periodic curatata, tubulatura se poate transforma intr-o amenintare reala de incendiu, deoarece aceasta zona se umple cu grasimea venita din hota, devenind astfel foarte inflamabila.
Curatare ventilator – Ventilatorul este sufletul hotei restaurantului, piesa de care trebuie sa aveti grija in mod deosebit. Grasimea se acumulaza pe palele ventilatorului si incetineste fluxul de aer, reducand astfel capacitatea de degajare a fumului si a aerului viciat din bucatarie, marind riscul de gripare a acestuia. Suntem convinsi ca este mai ieftin sa-l curatati decat sa-l schimbati.
Detalii la www.cos.cosari.ro

Cere oferta pret Cosar autorizat specializat in curatarea cosurilor de fum


check

Alte Produse Cosar autorizat specializat in curatarea cosurilor de fum

Latest Tweets

Contact Us

Follow Us